maanantai 9. kesäkuuta 2014

lähtö

Alle 24h aikaa Texasissa, mun nykyisessä kotikaupungissa Dallasissa ennen kun matkaan Washington D.C.hen kahdeks päiväks muiden vaihtareiden kanssa. Hullua kuinka _nopeesti_ 10 kuukautta menee. Se sananmukasesti vilahti silmien edessä vaikka olikin niitä päiviä kun tuntu ettei aika tunnu kuluvan oikeen mitenkään.





Mutta tässä mä nyt oon laukut suunnillee pakattuina. Tulin tänne elokuun puolessa välissä  ja siitä lähtien oon nähny, kuullu ja oppinu niin paljon asioita. Semmosii asioita mitä Suomeen jos oisin jääny niin oisin katunu jos en ois tullu.

Kävin New Yorkissa, Louisianassa ja Floridassa. Koin high schoolin kaikki parhaat tapahtumat ja school spiritin kun football peleissä kaikki kannusti Eaglesit voittoon.  Sain koulussa kavereita jota haluan tulla viel näkee tulevaisuudessakin ja nähdä niiden valmistuvan. Koin kaikki amerikkalaiset juhlat, paitsi 4th of Julyn, ja shoppailin black fridayna keskellä yötä muiden hullujen kanssa.






Tein paljon asioita hostperheen kanssa, ja niistä tuli kuin oikee perhe mulle. Opin perheeltä eniten koko vuonna; miten tehdä amerikkalaista ruokaa ja miten amerikkalaiset elää. Nää ihmiset teki mun vuodesta omanlaisen enkä vaihtais sitä pois. En niitä huonojakaan päiviä kun halusin vaan omaan kotiin, omaan sänkyyn. Ne päivät sai mut huomaan kui hyvin voin saavuttaa asioita, vaikka välillä haluis vaa luovuttaa.





Tulevia vaihtareita haluun rohkasta; kaikki se työ hakuprosessissa, se raha mitä maksat ja ne huonot päivät mitä tän vuoden aikana tuut kokeen, tekee  tästä vuodesta haastavan , mutta se on oikeesti sen arvosta. Älkää luopuko tästä mahdollisuudesta. Tää on oikeasti yks niistä YOLO- mahdollisuuksista, vaikka kuinka kliseiseltä kuulostaakin. Oikeesti.







Huomenna aamulla suuntaankin jo DFW-lentokentälle ja kone nousee kohti Atlantaa ja sieltä Washington D.C.. Pari päivää siellä ihastellen Valkoista taloa ja muita turistikohteita, kunnes on aika ottaa bussi kohti New Yorkia ja sieltä kai sitten vihdoin lennän Lontoon kautta Helsinkiin. I GUESS IT'S OVER THEN...
Postaan kyl vuel tuolta tripiltä myöhemmin kotona.




Vi ses och jag älskar Texas. Jag är Texan.

lauantai 31. toukokuuta 2014

2 viikkoa jäljellä vaihto-oppilaana

Otsikko kertoo mun jäljellä olevasta ajasta tolla statuksella. Tasan kaks viikkoa et kaadun omalle sängylle rankan kotiinpaluuhärdellin ja Helsingissä bailaamisen jälkeen. Mutta kaikkee tätä ennen mulla on ollu ja tulee oleen kiireiset 11 päivää. Ei kyllä koulun suhteen
..
Ei kyllä olla koulussa tehty (tai siis minä en laiskana vaihtarina) yhtään mitään muuta kun istuttu luokassa rupateltu ja puhuttu kaikennäkösistä asioista. Kaikki jo kyseleekin "Are you ready to go home?". Boy, y'all don't even know hard question that is. Koita siinä nyt sitten muotoilla sanoiks kuin periaatteessa oon innoissani näkemässa kaikki kaverit ja perheen oman koiran ja sit pääsee syömää sitä ruisleipää ja juomaan RASVATONTA maitoo ja uu kaikkee ihanaa.

Mut si kumminki takaraivos on aina nää et pitää jättää tää elämä täällä ilman äöå:ita ja whataburgeria ja yleensäkin kavereita koulussa ja hostperhettä. Aikasemmin ajattelin et olispa jo kotona ja et en täältä tuu oikeestaan muuta kaipaankaan kun hostperhettä mut nyt alkaa kaikki oleen toisin. Täällä onkin niin paljon asioita mitä tuun kaipaamaan siellä Suomen 2 murovalikoiman keskellä ja kun ei oo mitään tekemistä niin voi vaan mennä leffaa alle 5dollarilla. Kaikki tapahtumat ja oivoi koulun football gamet ja pep rallyt!!!! En ees voi luetella kaikkii mitä tuun täällä kaipaan mutta nyt sen siis tajuan kuinka paljon yksi (1) vuosi voi muuttaa ja kuinka paljon siinä ajassa voi tapahtua. Voin luvata itselleni että vaikka kuinka pitäis niska limassa paiskoo töitä niin olisi takasin täällä ees vähäks aikaa ennen tai viimestään kun täytän 21.

Siis 11 päivää aikaa ajatella kaikkee tätä. Viime viikolla kävin ekaa kertaa altaalla ja en usko et tuun ruskettuun hirveesti enempää ennen Suomee. Kävin ensimmäistä kertaa myös klubilla (vaikka ikäraja juomiseen onkin 21, joillain klubeilla sisään pääsee kun on 18). Oon siis vaan oottanut et saa näyttää sitä passia et pääsee sisälle johkin :D
Sit torstaina menin art-ryhmien kanssa Dallas museum of Artiin luokkaretkelle. Ei siellä itse museossa ehditty paljon kierteleen ennen kun piti palata bussille et pääsis syömään. Mut näin kummiskin muumion oikeet jalat (eww) ja kaikenlaista taidetta ympäri maailmaa. En kyl Eurooppalaisen taiteen osastolla nähny mistään muualta ku Englannista, Ranskasta ja muista keski-Euroopan maista.
Syömään mentiin kaikkien noin 50 oppilaan kanssa semmoseen pizzabuffetiin. Ja of course noin ison ryhmän kanssa amerikkalaisia ei voinu säästyä nauramiselta. Siis tuun niin kaipaamaan tätä miten voit vaa istua alas niiden kaa syömään ja siit ei tuu mitää ku nealkaa heittää läppä kaikesta. Yks tyttö sai sit vissii pizzapalan naamaansa kun se oli tiellä. Toi oli sit varmaa eka "food fight" elämässani vaik olihan se vaa yks pala :D
Tona samana päivänä oli myös Amalien 17v synttärit joten hostveli tuli hakee mut koululta et pääsisin ostaa lahjaa sille. Mentiin samalla myös ostaa kakku ja valmisteleen paikkaa mihi mentii syömää. Koko ton päivän huipensi koko mun vuoden viimenen football peli. Vipoviimenen. En sitä peliä kyl paljoo seurannu ku se oli vaan Offense vs. Defence scrimmage. Katteltiin vaa sielt katsomosta auringonlaskua ja juteltiin kaikenmoisesta. Toi oli kans yks parhaista päivistä koko vuotena

Sain myös lähetettyä jo ison paketin tavaraa kotiin ja turhat tavarat on jo roskissa. Eli nyt on helppoo pakata tavarat hyvillä mielin ja ostaa myös tuliaisia vielä täältä "Amerikan maasta". See y'all soon :*
Opettajat vs. Seniorit koripallo pelo

Extacy- klubi jolle mentii

Asoita joita mulle tuli mielee tästä vuodesta

Kävelemäs bussipysäkille aamulla



Football pelissä

Dallas downtownia

tiistai 27. toukokuuta 2014

Prom 2k14

Viime viikon lauantaina (17.5) oli kauan odotettu prom. Mitäkohän siltä odotin kun niin paljon ihmisiltä olin kuullut että se ei läheskään niinkuin Suomen "prom" eli wanhat.
Mulla oli ollu koko ton viikon stressi päällä että mistä löydän samalla viikolla vielä prom-mekon, mutta sekin hoitui. Kaksi päivää ennen tosin. Kengät oli löytynyt kanssa viikkoa ennen  eikä mulla silloin ollut mitään hajua millanen mekko mulla tulis olemaan mutta hopeeseen voi juhlakengissä melkein aina luottaa. Meikin koitin pitää hillittynä ja hiukset kiharsin.

torstai 15. toukokuuta 2014

Alle kuukausi!

HEJ ei mulla taakaan oo varmaan mitään järkevää sanottavaa, tykkään latoo tänne nää parin viikon kuulumiset kun en oo täällä mitään maailmaa mullistavaa tehny taas kerran. Toukokuun vaihtuessa vaan on alkanu painaan kaikennäkönen lähtöstressi ja vika kuukausi koulussakin käynnissä.

Promkin on tän viikon lauantaina. Mekonhan mä ostin jo maaliskuun lopulla mutta saatanpa käydä sen vielä viime hetkillä vaihtamassa enkä ees kehtaa kertoo miksi :D toivotaan nyt että näyttäisin ihan järkevältä sitten lauantaina. Prom kengätkin mulla nyt on, oli aikasemminkin mutta arvatkaapas mitä mun tuurilla niille kävi.
 Oltiin just saatu ostettua korut ja prom kengät joku pari viikkoo sitten ja päätettiin iltamyöhään poiketa vielä yhdessä kaupassa. Tottakai jätettiin kaikki kamat autoon ja mentiin siihen kauppaan. Oltiin siel joku 30min ja kun oltiin takasin autossa niin tuntu ihan sika tyhjältä. Huomattiin et joku oli sitten käyny pöllimässä just ostetut kengät, hostäidin laukun ja hostsiskon lompakon. Kaikki oli otettu takapenkiltä mutta etupenkkiin tai takaluukkuun ei onneks oltu koskettu, mutta arvatkaa mikä paniikki iski kun hostsiskon passikin oli siel lompakos ja hostäidin lompakos kaikki avaimet. Taitaapa olla hyvä syy minkä takia auto ei ollukaa sitten vissiin ollukaa lukos vaik hostäiti sano et oli lukinnu sen sillee manuaalisesti ovenkahvastaa. Mut onneks hostsiskolla oli vara autonavaimet niin päästiin ees lähteen siitä parkkipaikalta sen jälkeen kun poliisi oli tullu tekee raportin.

Mutta ton jälkeen jotenki (taas kerran) tunsin itteni tosi tyhmäks, niin kun sillonkin kun mun puhelin pöllittiin, et tän ois helposti voinu välttää. Mutta kai tästäkin aina oppii et älä lähde autoltas ellet oo 100% varma et se on lukossa. Äläkä _ikinä_ jätä laukkua/lompakkoo autoon.

Mutta tästä shokista sitten selviydyttyä täyty vaan alkaa ettiin uusia kenkiä ja tilaileen kaiken maailman uusia kortteja ja passeja.... Turhaa stressiä näin promin alla :D mutta nyt kumminkin on kaikki hyvin ja kengät löytyy. Värjäsin hiuksetkin takasin vaaleeks kun meni hermo siihen ettei väri näyttäny oikeen miltään.

Spring showkin oli jo ja esitettiin siel dance 1- ryhmän kanssa Madonnan Material Girl-biisi. Oli tosi hauskaa tanssia siel lavalla vaik se kyl ärsyttää ku siin ryhmässä oli paljo sellasii jotka ei oikeesti ees välittäny ja mokaili paljon mut kai se sit loppujen lopuks meni hyvin.


Muuten koulussa pariin viikkoon ei olla (siis minä) tehty oikeen mitään. Soccerissa alotettiin kyl viikon EOC-koetauon jälkeen reenaan ja oon iha jumissa taas :D mut näin lähellä Suomeen tuloa voin kyl sanoo et voin vaa unelmoida mistään biitsikunnosta.... Amerikka teki tepposet ja sillee.
Alle kuukausi siis jäljellä ja nyt oon saanu jo liput Washington D.C. asti ja sieltä kahen päivän jälkeen ajetaan Nyciin mistä lähtee pitkä lento Lontoon kautta takas Helsinkiin ja sinne suoraa yöelämää kokeileen sit. Mitäköhän siitäki tulee...
mentiin viime lauantaina Hawaii teemaisiin juhliin ja varasin itelleni ton ihanan neon pinkin lein. I got leid 

kiipesin puuhun syömään jonottaessa
Sunnuntaina äitienpäivänä mentiin syömään Babe's Chickeniin, muuten ei oikein juhlistettu. Myöhässä hyvää äitienpäivää kaikille äideille!
Well people, see you soon kun postaan promista ens viikolla

tiistai 22. huhtikuuta 2014

easter

Koko viime viikko oli aikalailla samanlainen kun jokainen muukin viikko. Tai siltä ainakin tuntuu kun ei tässä ainakaan mitään uutta hirveesti koe kun on jo 8kk täällä vietellyt. 50 päivää :o...Viime viikon aikana suurimmaks osaks( jos en ollut koulun jälkeen harjottelemassa tanssia Spring Showta varten), olin tylsistymässä kotona. Kerran käytiin kyl syömäs lihamureketta ja leikkimässä vanhuksia Cracker Barrelissa.


 Keskiviikkona kylläkin koin taas jotain, mitä en ollu oottanu. Meillä oli koulussa taas lockdown. Tällä kertaa olin tanssitunnilla, makailtiin vaan salin lattialla juttelemassa niitä näitä kun ei tanssittukaan. Mutta sitten opettaja tulikin ja käski meidä nopeesti ottaan tavaramme ja juokseen yläkertaan ja tekeen kaikki mitä viime kerrallakin; sammuttaa valot ja olla hiljaa. Siellä me sit istuttiin "hiljaa" ja "pimeessä". Kaikki siis kuiskimassa ja puhelinten näytöt loisti niin et jos ois ollu oikee tilanne niin oltais kaikki jo varmaan ammuttu. Mutta tällä kertaa tää sit ei ollutkaan harjotus. Koulun lähistöllä oli oikeestikin liikkunu joku aseen kanssa ja jotain oli ammuttu, mutta siis itse kouluhan ei ollut vaarassa. Täällä päin nyt vaan on tapana laittaa joka paikka lockdowniin, jos on ees vaarana et joku kävelis sisään. Mikä on ihan ymmärrettävää jos olette siellä Suomessa kuullleet uutisissa miten usein (miltei joka päivä) kuulee Usa:ssa ammuskeluista.  Ja ihmiset onkin liian tottunut täällä.



Mutta sitten vähän iloisempaa. Torstaina oli vika koulupäivä ennen "pääsiäislomaa" eli kolmen päivän viikonloppua. Perjantai aamuna heräsin jo ennen kymmentä skypettään kamuleiden kanssa ja rupateltiinkin semmoset 3 tuntia kaikesta maan ja taivaan välillä. Oli jotenkin ihana puhua pitkästä aikaa mut huomasin miks sitä ei suositella tehtäväks usein. Koko loppuperjantain ja lauantainkin podin semmosta koti-ikävää. Tein aika väärin kun istuin sitten kattomassa Täykkäreiden ekaa tuotantokautta koko ton ajan ennenkuin sain raikasta ilmaa lauantaina ja tuli parempi mieli. Varmaan ainoo asia mitä oon vihannu tän vuoden aikana on koti-ikävä jos ei oo mitää tekemistä. Kauhein tunne ikinä...
Eilen sunnuntaina herättiin kanssa aikaisi , koska hostäiti halus olla (kerrankin) ajoissa kirkossa. Aamukirkossa... pari tuntia siellä mutta sai ainakin pääsiäsmielelle. Myöhemmin päivällä ajettiin hostäidin serkun talolle jossa oli koko suku paikalla ja syömässä. En varmaan ikinä oo ollut niin isossa talossa. Se koko naapurustokin oli kuin jostain Ooceen Texas versiosta. Takapihalla minä ja kaikki suvun pikkupojat heiteltiin amerikkalaista futista, piilotettiin munia ja annettiin lasten ettiä niitä ja syötiin. Täällähän ei juhlapyhinä vaihdu menu vaan se on joka juhlana melkein sama. Kalkkunaa sun muuta siis..
Hyvää pääsiäistä vielä kaikille ja koskenranta kuvia odotellessa ens viikolla...

tiistai 15. huhtikuuta 2014

how am I doin'?

Taas voisin vähän päivitellä mitä oon tässä parin viikon aikana tehnyt :)
 Sinä synttäriviikonloppuna en oikeen päässy tekemään oikeestaan mitään, ehkä ei se niin  kamalalta tuntunu täyttää 18v. maassa,jossa sä et siitä oikeen hyödy. Aina pääsee sit riehuun kun oon takas Suomessa. Sitä seuraavana viikonloppuna kumminkin hostveli,-äiti ja -sisko oli kumminkin suunnitellu mulle yllätystä. Kumminkin päivää ennen jotenkin arvasin mitä ne suunnitteli. Pääsin ihaileen Dallasin kauniita maisemia ja syömään varmaan kalleinta kanaa ikinä :D







Pääsin Dallas Reunion toweriin syömään! Se on se valaistettu pallo, jonka sisällä on ravintola. Voisin verrata vaikka Näsinneulaan Tampereella, meinaan ei ollu mikään halpa ravintola. Kattelin ihan huvikseni drinkkilistaakin, ja kallein _shotti_ tais olla $250!:D Ja se pallo jonka sisällä se ravintola on, pyörii ympäri, joten suurkaupungin valoja sai ihastella samalla kun söi. Viereisen Omni-hotellin valoihin oli kirjoitettu Conan, joten kuulemma itse Conan O'Brian oli hotellilla kuvaamassa ohjelmaa. Oli tosi kiva ilta ja sai maistaa palan aikuistumista noin hienossa ravintolassa.
  Koulussa ei ole mitään ihmeempiä tapahtunut. Soccer tunneilla alotettiin uudestaan treenaan, ei jalkapalloo vaan enemmän kunnonkohotusta; kuntosalilla nostellen rautaa ja koulun lähimaastossa lenkkeilyä. Kai sitä vois vähän koittaa näitä Amerikan kiloja alkaa pudotteleenn... Tanssitunnilla aloitettiin harjoitteleen Spring Show esitystä, joka antaa meille kuulemma arvosanan. Siihen osallistuu monia Dance 1 kursseja ja kappaleeks ja "teemaks" meille oli valittu Madonnan Material Girl. Tulee tosi kasariysäri olo tota tanssiessa :D

Viimesen kahen viikon aikana oon myös ostanu prom-mekon(!) ja käyny leffassa ihan liikaa. Nahh.. Divergent, Mr. Peabody & Sherman, Captain America, Rio 2, Oculus... saattaa olla enemmänki ja oon nähny/käyny leffateatterissa tän vuoden aikana varmaan enemmän kun koko elämäni aikana! Mut ei ihme ku tääl se nyt onkin huomattavasti halvempaa

Muuten tässä kun kevät on jo uhkaavasti lopuillaan ja tornadokausi menossa, tajuaa kuinka nopeesti tää vuosi on menny. Oon tehny jo ehkä vähän liikaakin suunnitelmia niin kesälle kuin loppuvuodellekin ja oon alkanu huomaan miten ite oon joissain asioissa muuttunut.
1. Hiukset on paremmassa kunnossa kun oon saanut itteni pidettyä värjäämästä niitä
2. Iho on huonoimmassa kunnossa. Ikinä. En tiiä johtuuko tää ilmastosta vai ruokavaliosta vai mistä mutta tulevat vaihtarit varautukaa.
3. Oon lihonu ihan järkyttävästi. Enkä ollu mikään pienikokonen tänne tullessanikaan... :D noh kesän aikana sit...
4. Voin myöntää että näin suomalaisena oon melkein janonnu alkoholia mutta uskon että takasin kun pääsen niin ei tuu oleen niin hankalaa siitä erossa pysyminen, sillä onhan tässä jo melkein 8kk erossa pysytty.
5. Melkein heti kun saavuin tänne kuinka paljon suomalaista kulttuuria,kieltä, ruokaa tms. RAKASTAN. Tästä syystä luulen etten vois ikinä asua ulkomailla vuotta kauempaa.
6. Saan musiikista ja elokuvista ihan uusia ulottuvuuksia kun ymmärtää paremmin kieltä. Also tajuaa jotain pieniä asioita helpommin kun niitä on selitetty... siis esim leffoissa asioita mihin ei oo aiemmin ees kiinnittäny huomiota.
7. Osaan muuntaa maileja kilometreiks, pounds kiloiks tms. Esim vuoden alussa ihmettelin minkä takia bensa on täällä kalliimpaa.. mut tajusinkin että hinnat on täällä esim $3.69/gallon.... ja yks gallon vissin aika paljon enemmän kun yks litra..eli huomattavasti taas halvempaa kun Suomessa mut viisastunut täällä ainakin oon
8. Luulen et vaatetyyliltäni en oo varmaan kauheesti muuttunut... niin ainakin luulen mut esim jotain vaatteita tiiän et en käyttäis vaikka ostin ne vuoden alussa elokuussa.

En nyt mitään sen kummempaa keksi, mutta voisin tämänhetkisille vaihtareille kertoa, että on suunnitteilla tapaaminen kesän aikana kaikille tän vuoden vaihtareille, joten käykääpäs liittymässä tästä